ΨΩΜΟΤΥΡΟΜΑΤΖΟΥΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΠΑΤΖΟΣ![]() Υλικά600 γρ. αλεύρι σκληρό400 γρ. αλεύρι σκληρό ολικής αλέσεως 200 γρ. πατάτες βρασμένες καλά (κρύες) 30 γρ. μαγιά νωπή 15 γρ. αλάτι ψιλό 20 γρ. ζάχαρη 70 ml ελαιόλαδο 7 γρ. δενδρολίβανο 150 ml νερό 250 γρ. τυρί (Μπάτζος) Τρόπος παρασκευήςΤοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός του τυριού Μπάτζος και του αλατιού στον κάδο, και τα χτυπάμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Προσοχή: προσθέτουμε το τυρί Μπάτζος και το αλάτι στα 4 τελευταία λεπτά του ζυμώματος.Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου. Κόβουμε και ζυγίζουμε τεμάχια των 50 γρ. Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια ή διάφορα άλλα σχήματα και βάζουμε στην επιφάνειά τους - αφού πρώτα τα ψεκάσουμε με νερό - σουσάμι ασπρόμαυρο, παπαρουνόσπορο ή διάφορους άλλους σπόρους. Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε μία λαμαρίνα με ριζόχαρτο και τα βάζουμε στη στόφα να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί περίπου ο όγκος τους. Τέλος, ψήνουμε στους 180°C για 25-30'λεπτά περίπου. |