ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΥΝΟΜΗΖΗΘΡΑ ΚΡΗΤΗΣ![]() ΥλικάΧωριάτικο φύλλο1 κιλό αλεύρι σκληρό15 γρ. Αλάτι ψιλό 200 ml Ελαιόλαδο 350 ml Νερό 50 ml Τσίπουρο 10 ml Ξύδι Φάρσα (γέμιση) τυρόπιτας200 ml Γάλα φρέσκο20 γρ. Βούτυρο 15 γρ. Σιμιγδάλι χονδρό - 20 γρ. Κορν φλάουερ 600 γρ. ξυνομυζήθρα Κρήτης 150 γρ. Αυγά Πιπέρι άσπρο Αλάτι ανάλογα Τρόπος παρασκευήςΤοποθετούμε όλα τα υλικά του φύλλου μέσα στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.Βράζουμε το γάλα με το βούτυρο. Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μία κουτάλα τεφλόν μέχρι να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και κρυώνουμε ελαφρώς το μίγμα. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ με το φτερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, χτυπώντας μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του μίγματος. Ανοίγουμε το φύλλο σε πάχος 3χιλ. περίπου, αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια του φύλλου, γεμίζουμε με τη φάρσα το φύλλο και τυλίγουμε σε μακρόστενη τυρόπιτα. Τέλος αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζοντας με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180oCγια 30 λεπτά. ΣημείωσηΣτη γέμιση της τυρόπιτας προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η ξυνομυζήθρα μας. |