ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΟΡΜΑΕΛΛΑ![]() ΥλικάΦύλλο500 γρ. αλεύρι σκληρό τύπου 55%500 γρ. αλεύρι τύπου 70% δυνατό 17 γρ. αλάτι ψιλό 15 γρ. ζάχαρη 30 γρ. μαγιά νωπή 100 ml λάδι ραφινέ 100 γρ. αυγά 450 ml νερό Γέμιση400 γρ φορμαέλλα200 γρ μπέικον Τρόπος παρασκευήςΤοποθετούμε όλα τα υλικά του φύλλου στον κάδο του μίξερ με το γάντζο, και τα χτυπάμε έως ότου η ζύμη γίνει ελαστική.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα βαρκάκι. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνοντας τη να ξεκουραστεί. Γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης. Τοποθετούμε την πίτα σε στόφα για 30'λεπτά περίπου. Τέλος ψήνουμε στους 200oCγια 20'λεπτά περίπου. |