ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ![]() ΥλικάΓια τα φύλλα της κρέπας500 ml γάλα φρέσκο150 γρ αλεύρι 3 τμχ αυγά 20 ml ελαιόλαδο 5 γρ αλάτι 5 γρ ψιλοκομμένο άνηθο Για τη γέμιση250 γρ Μανούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια150 γρ μανιτάρια 40 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο 40 γρ βούτυρο φρέσκο 50 ml άσπρο κρασί 3 γρ μαύρο πιπέρι Τρόπος παρασκευήςΚοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά του φύλλου. Τα ανακατεύουμε στο μίξερ, περνώντας στο τέλος το μίγμα από το σινουά (σίτα) για να αποφύγουμε τους σβώλους από το αλεύρι, εάν υπάρχουν.Σε ένα τηγάνι για κρέπες, προσθέτουμε ποσότητα 50 γρ από το μίγμα ώστε να παρασκευάσουμε ένα φύλλο κρέπας και το τηγανίζουμε από τη μία πλευρά μέχρι να χρυσίσει. Σωτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το πιπέρι και το κομμένο Μανούρι έως ότου ενσωματωθούν. Γεμίζουμε τα φύλλα της κρέπας με ποσότητα από τη γέμιση και σερβίρουμε τις ζεστές κρέπες, αφού τις αφήσουμε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. |