ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ![]() Υλικά1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη100 γρ γαλέτα 100 γρ κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο 50 γρ κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 5 ml ούζο 120 γρ αλεύρι 30 ml μπίρα 60 ml ελαιόλαδο 2 αυγά 10 γρ άνηθο ψιλοκομμένο 10 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο 300 ml ελαιόλαδο για τηγάνισμα 10 γρ αλάτι 5 γρ κόκκινο πιπέρι 200 γρ καπνιστό τυρί Μετσοβόνε τριμμένο Τρόπος παρασκευήςΣε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να είναι σφιχτό. Το αφήνουμε για λίγο, ώστε να αναδυθούν τα αρώματα από τα υλικά.Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε έναν-έναν τους κολοκυθοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με γιαούρτι στραγγιστό. |