ΨΗΤΟΙ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ![]() Υλικά1 κιλό φρέσκες ή λιαστές ντομάτες πολτοποιημένες500 γρ ντομάτες κομμένες σε φέτες (για το φούρνο) 5 ml ούζο 120 γρ αλεύρι 30 ml μπίρα 30 γρ γάλα 60 γρ ελαιόλαδο 2 αυγά 5 γρ ζάχαρη 10 γρ άνηθο ψιλοκομμένο 300 ml ελαιόλαδο για τηγάνισμα 10 γρ αλάτι 5 γρ πιπέρι 200 γρ τυρί Καλαθάκι Λήμνου Τρόπος παρασκευήςΣε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να είναι σφιχτό. Το αφήνουμε για λίγο, ώστε να αναδυθούν τα αρώματα από τα υλικά.Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε έναν-έναν τους ντοματοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε τους ντοματοκεφτέδες από το τηγάνι και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στρώνουμε σε ένα ταψί τις κομμένες φέτες ντομάτας και επάνω τους τοποθετούμε τους ντοματοκεφτέδες. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τι τυρί και το προσθέτουμε διάσπαρτα στο ταψί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε στην κορυφή τον άνηθο. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. |