ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΑΜΝΑΣ ΜΕ ΦΟΡΜΑΕΛΛΑ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ![]() Υλικά1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε φέτες250 γρ τυρί Φορμαέλλα κομμένο σε κύβους 1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 1/2 κιλό πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους 1/2 κιλό πιπεριές πράσινες κομμένες σε κύβους 2 κρεμμύδια ξερά (350γρ περίπου) 600 γρ ντομάτες ώριμες 80 γρ ντοματάκια πελτές 60 ml άσπρο κρασί 150 ml ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 10 γρ αλάτι 8 γρ πιπέρι κόκκινο Τρόπος παρασκευήςΤηγανίζουμε ελαφρώς τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας που έχουμε προηγουμένως αλατοπιπερώσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σβήνουμε με το άσπρο κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτές, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές που έχουμε τηγανίσει και αφήνουμε να μαγειρευτούν για μία ώρα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια μοιράζουμε το φαγητό σε πήλινα σκεύη και προσθέτουμε τη Φορμαέλλα. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε στο ελαιόλαδο. |