ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ![]() ΥλικάΓια τη ζύμη500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο150 ml νερό 50 ml ελαιόλαδο 5 ml ξύδι 5 γρ ζάχαρη 10 γρ αλάτι Για τη γέμιση300 γρ τυρί Σαν Μιχάλη100 ml γιαούρτι πρόβειο στραγγιστό 2 τμχ αυγά φρέσκα 60 γρ φρέσκο βούτυρο 2 γρ άσπρο πιπέρι 30 ml ελαιόλαδο Τρόπος παρασκευήςΣε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ομογενοποιημένη σκληρή ζύμη.Κόβουμε σε 6 μικρά κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτά φύλλα. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τρίβουμε το τυρί, προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε μία σφιχτή γέμιση. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί, απλώνουμε τα φύλλα τα οποία κόβουμε σε λωρίδες και τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση σε κάθε φύλλο. Διπλώνουμε σε σχήμα ρολού και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180oC για 30 λεπτά. |