ΤΡΑΓΑΝΑ ΔΑΚΤΥΛΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΥΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΡΗΤΗΣ![]() ΥλικάΓια τη ζύμη300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις300 γρ Ξυνομυζήθρα Κρήτης 100 γρ ψίχα ψωμιού μουσκεμένη 2 κρόκοι αυγών 5 γρ πιπέρι μαύρο 3 γρ μοσχοκάρυδο 50 ml γάλα φρέσκο 150 ml νερό Για το πανάρισμα100 γρ γαλέτα100 γρ αλεύρι 3 αυγά, ολόκληρα 250 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Τρόπος παρασκευήςΑναμιγνύουμε το αλεύρι με το τυριά και τα άλλα υλικά και ετοιμάζουμε μια ζύμη. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε μικρά ομοιόμορφα μπαλάκια και τα πλάθουμε σε σχήμα δακτύλου. Τα πανάρουμε διαδοχικά περνώντας τα από αλεύρι, αυγό και γαλέτα και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. |